Suri Raudhah: March 2013

Tuesday, March 26, 2013

Bila mula dengar nasyid

Assalamualaikum.:)

Aku bukanlah peminat nasyid yang tegar,  hafal semua lagu-lagu nasyid, hanya boleh dikatakan aku ni pendengar nasyid la, tak kisah malaysia, indon pon aku layan jugak.Ofcourse la Opick termasuk :) Sometimes follow la jugak perkembangan nasyid terbaru. Aku layan semua muzik yang rasa sedap didengar asalkan tak sampai pecah kepala la, tapi rasanya nasyid ni menenangkan la.
(my confession: baru start minat nasyid secara serius lebih kurang 3 tahun lepas.^_^. 
 
Bila suka nasyid je, mesti korang cop, alaaa dia ni baik la layan nasyid..Ok fine. i memang baik pon.hahaaaa..tapi i layan jugak MJ..!
 
MJ...?

You are not alone
I am here with you
Though we're far apart
You're always in my heart

For you are not alone...
Not alone ohh
You are not alone
You are not alone
Say it again
You are not alone
You are not alone
Not alone, Not alone
If you just reach out for me girl
In the morning, in the evening
Not alone, not alone
You and me not alone
Oh together together
Not not being alone
Not not being alone you are not alone
(Hanyut ke lauttttttt........hihihi)

It's not only nasyid, tapi termasuk lagu-lagu ketuhanan & kerohanian yang cool. I wanna tell you a secret.Aku layan lagu taubat seorang hamba-HH feat Irsyadee  banyak banyak banyak kali sebelum tidur sampai la aku dah rasa boring. Sekarang dah beralih arah lagu lain pulak...cool tak..?cool tak? Kalau sebelum tidur aku layan lagu banyak3x kali memang maknanya aku tengah angau la dengan lagu tu..Taubat seorang hamba, muhasabah cinta, bidadari, permata yang di cari, layar keinsafan, lafaz yang tersimpan, menanti di barzakh ni semua koleksi nasyid legend la. Now i layan Kasih Padamu- HH :) Ada sesiapa yang dah dengar lagu tu?Please give me a one cute smiley here ^ ^
 
Layan lagu-lagu ni sebelum nak tidur?takdo pekdahnya..kalau tido tak bangun-bangun ambik ko!?baik berzikir ke, baca doa ke, lagi ado pekdahnya. Lorr, nak mengata la tu.-_- Insyaallah aku ingat semua tu, dulu je tabiat sebelum tidur cucuk earfon pastu pasang lagu sentimental, now i dah insaf sejak-sejak dengar layar keinsafan plus taubat seorang hamba ni.hehee..
 
My personal opinion, dengar nasyid boleh dijadikan terapi minda. Itupon bagi sesiapa yang menghayatinya dengan penuh dedikasi la. Tak gitu?

Thank you for reading!. Sebelum tu nak dedicate lagu ni special untuk uollls..

 
 

Sunday, March 24, 2013

Mencari damai di hati

Assalamualaikum:)

Tak pasti dengan perasaan sendiri. Mood : kosong T__________T.
Betul la kata orang, bila susah baru nak mencari dia. Bila senang lupa. Lumrah manusia?

Trying hard to think positive!
Setiap yang berlaku ada hikmah. Ini ujian untuk kau. Kena banyak sabar. Sabar?Kadang-kadang susah nak sabar ni. Astaghfirullahalazim. Jadikan la hambamu ini dikalangan orang yang sabar Ya Allah. Tenanglah wahai hati...


picture tells..

Saturday, March 2, 2013

Hiking Time:Broga Hill, Semenyih

Assalamualaikum:)
 
Sekarang aku tengah bersenang lenang duduk di rumah. Buka lappy, tengok gambar lama-lama pastu senyum sorang-sorang depan lappy.Huwaaa bahagia ^_^. Jom kita kembali ke tahun sebelum 2013. Paling aku ingat sekali, kenangan masa panjat Broga Hill. Aku pon tak percaya yang aku boleh sampai ke puncak sana..(Puncak la sangat!). Cuba bayangkan sepanjang malam tak tido dan pukul 2-3am dah nak gerak ke Semenyih sebab tak nak lepaskan peluang tengok matahari terbit di ufuk jingga.hahaa. Memang bangga la sebab aku ni la insan yang paling pemalas nak buat aktiviti macam ni especially waktu weekend kan. So aku bagi kredit kat diri sendiri sebab berjaya mengatasi tahap kemalasan tu!Actually time tu rasa badan dah lemau sebab terlalu bermanja-manja tanpa buat aktiviti yang mencabar fizikal ni, so bila my cousin ajak join so on je la.


pemandangan bandar semenyih around 5.30-6 a.m

Masih belum sampai ke puncak Broga. Rest n solat kat peak 1. Agak lama jugak lepak-lepak sambil menikmati udara nyaman.Plus mengeringkan keringat yang membasahi semasa aktiviti panjat memanjat tadi.. Dinasihatkan jangan naik la kalau tak cukup kental!fuhh..Sekeping roti yang letak dalam beg pon dah aku rasa macam memikul sebijik batu bata di bahu tau tak.!Tapi aku cool, tak give up pon.hahaa.(upppppp diri skett!cehhh)


baru kenal kat sini..


mencari cahaya la tu..
 
ni la pemandangan bandar semenyih..
 
menuju ke atas..jangan give up.malu kau kang!

menggediks kat sini.rehat pastu tertidur seminit dua kat semak ni akibat terlalu penat.




hati tenang bila tengok indahnya ciptaanNya. Yang tengah frust boleh mai sini.hehe
 

Betapa berharganya sebotol air dan sebijik sandwich bila korang berada kat atas.believe me!
 


hmmmmm..

sebenarnya nak tunjuk puncak broga jer. abaikan mereka yang lain -__-

ni gunang tok wan..nak sampai sini lebih kurang  1 jam setengah - 2 jam dari puncak broga.

tengah panas ni boleh tido??huhhh

rezeki jangan ditolak.Mereka sangat baikhati belanja kami..^_^

dekat area semenyih jugak..lupa nama tempat ni.  

Itu saje..saje je nak kongsi experience dengan korang. Mula tu nak letak gambar besar, tetiba rasa tak payah la.!. Memang pendirian aku selalu berubah-rubah kan?^-^
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Layout by suriraudhah . 2011-2013© All Rights Reserved