Suri Raudhah: December 2015

Sunday, December 20, 2015

NURRAYSA PART1: Kenapa aku tak cantik?


سْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

Assalamualaikum

Setelah sekian lama blog suri raudhah tak berupdate..Maklumlah busy dengan macam2 hal..Sometimes tak busy pon cuma tak ada idea nak update blog. Banyak benda yang aku rasa nak cerita sebenarnya tapi bila dah buka blog rasa malas pulak nak menaip..Better simpan je la dalam hati.. :)

Caner life korang dah nak sampai ke penghujung tahun ni? Penuh warni-warni atau penuh onak duri..? Apapon selagi namanya kehidupan pasti ada manis,pahit dan masamnya bukan?Harungilah hidup ini dengan tabah dan penuh rasa syukur..

Bila aku teringat zaman muda2 dulu..aku rasa macam2 dah aku lalui. Pahit manis yang menjadikan aku tabah dan kuatkan untuk melalui kehidupan sehingga hari ini. Dulu aku tak yakin pada diri sendiri. Aku selalu rasa dalam keluarga aku la paling tak cantik sedangkan kakak2 aku cantik. Penah sekali masa form 3 muka aku tetiba naik jerawat yang sangat teruk..muka jadi bengkak dan merah time tu punya la maluuuu nak mengadap dunia..Rasa down giler time tu..Dah la tak cantik pastu muka penuh jerawat pulak tu..Korang bayangkan betapa stress nak jawab soalan "nape muka ko tu?merahnya muka ko...!Banyak nyer jerawat naik. Korang semua tahu tak betapa hati aku terluka saat tu..Ingat aku nak ke keadaan muka jadi camtu...Yang paling tak tahan bila ade budak2 laki satu sekolah ejek muka aku yang camtu..dan korang nak tahu apa yang jadi dengan budak laki yang penah ejek muka aku dulu lepas beberapa tahun kemudian???...

Kalau ade masa nanti aku cerita eh....!

Berbalik kepada cerita tadi,Lepas SPM kulit aku dah kurang dah jerawat, tapi still bermasalah lagi lepas aku guna OXY..10 tahun  dulu fames produk ni?Kalau korang tak penah dengar maknanya korang bukan dari zaman 80's la..Ye la korang SKII,Mary Kay,Qu puteh qu puteh barulah putih kan? Dulu mana aku mampu nak beli sume tu..Harapkan duit mak ayah jer.Lagipon dulu tak macam sekarang..Produk kecantikan tumbuh bak cendawan lepas hujan..Sampai tak tau nak pilih yang mana satu..Pastu maybe lack of beauty concious masa tu..

Time flies...Alhamdulillah kulit yang teruk dulu dah pulih. Cuma kadang-kadang time period naik la seketul dua jerawat..Macam-macam skincare aku dah cuba..Tapi semuanya tak bertahan lama.. Bulan lepas aku diperkenalkan dengan atu produk ni.. Korang penah dengar nama produk ni?..

NURRAYSA BEAUTY SKINCARE!!


Ni ha produknya..

Alhamdulillah setakat ni serasi dengan kulit aku.. Nurraysa skincare ni diperbuat dari bahan semulajadi that means tiada kesan sampingan yang tak elok untuk kulit. Ia selamat dan suci..:) Aku paling suka dengan Nurraysa UV Cream. Walaupon teksturnya kesat tapi tak berminyak dan tak melekit sama sekali. Bila pakai muka nampak sekata dan tak perlu nak pakai bedak lain dah. Lagipon aku ni jenis yang tak suka pakai krim sebab kulit aku tersangat sensitif. Silap pakai krim sikit konfem naik jerawat atau bintik hitam. Sekarang setiap pagi sebelum pergi ofis aku mesti tepek UV Cream ni..Dah terbiasa dan serasi dengan Nurraysa ni.



Aku pakai satu set yang dalamnya ada Sabun bar,Treatment Serum,Whitening Spray dan UV Cream. Ini cara guna style aku...

Pagi
1. Cuci muka dengan Nurraysa Collagen Soup
2. Sapu Treatment Serum ke seluruh muka
3. Tepek UV Cream dengar memutar ke atas
4. Semburkan Whitening Spray ke wajah dan ratakan

Malam
1. Cuci muka dengan Nurraysa Collagen Soup
2. Sapu Treatment Serum ke seluruh muka
3. Semburkan Whitening Spray ke wajah dan ratakan

Bangun esok pagi tengok jerawat dah mengecut... Tadaaaa...Hati berbunga-bunga gembira..haha..

Apa yang best Produk Nurraysa Beauty ni?

✔ Produk sesuai untuk LELAKI & WANITA
✔ 100% tanpa bahan kimia
✔ 100% dibuat dari bahan semulajadi
✔ Bertahan untuk 2-4 minggu bergantung kepada penggunaan Bertahan untuk 2-4 minggu bergantung kepada penggunaan
✔ Permukaan kulit menjadi lebih cerah,licin dan anjal
✔ Wajah kelihatan bersih,segar disamping itu mencerahkan kulit dan badan
✔ Merawat jeragat,mengurangkan whitehead dan blackhead
✔ Mengecutkan jerawat dan hilangkan parut jerawat
✔ Melembapkan kulit yang kering dan berminyak
✔ Menegangkan kulit wajah dan memudarkan kedutan pada kulit
✔ Merangsang penghasilan sel-sel kulit baru
✔ Menghaluskan pori dan perbaiki tekstur dan tona kulit
✔ Mampu merawat ekzema
✔ Menyembuhkan luka dan tumit kaki merekah
✔ Menghilangkan parut dan masalah selulit di kulit badan
✔ Berfungsi seimbangkan PH pada kulit. Anti Oksidan yang tinggi

Berminat nak cuba Nurraysa SkinCare boleh pm aku yer..Kalau nak sharing cerita pasal pengalaman korang yang penah ada masalah kulit macam aku dulu pon dipersilakan juga...Sebab aku tahu hanya orang yang pernah merasai je yang paham perasaan tu..

Yerrr.. So far aku puas hati dengan NURRAYSA BEAUTY!!

Thats why aku berani rekemen kat korang yang nak comels and cantiks ni..
Sekarang promosi Year End Sale dari 15 Dis hingga 31 Dis 2015!



Consultation or details  boleh W/A or SMS 012-3306578 (Intan)

Thank you for reading..

Senyum :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Layout by suriraudhah . 2011-2013© All Rights Reserved