Laksamana Sunan | Suri Raudhah

Saturday, July 14, 2012

Laksamana Sunan

Assalamualaikum.. ツ

Sabarlah Wahai Hati.
**********************************************
Kadangkala aku rimas dengan pertanyaan itu. Jika ditanya, memang aku tak dapat jawapan yang pasti. Intan ko ni terlalu memilih sangat la.!(kata mereka). Bukan ke kita memang berhak memilih untuk dapat yang terbaik. Bukan mencari kesempurnaan, tapi cukup lah sekadar yang dapat memberi ketenangan jiwa, bila kita memandang kita akan merasa tenang, cintanya akan menguatkan cinta kita kepada- Nya.
Perlu ke aku terus mencari.?
 Jodoh itu rahsia Allah SWT. Sekuat mana kita setia. Sehebat mana kita merancang. Selama mana kita bersabar. Sejujur mana kita menerima kekasih kita. Percayalah. Jika Allah tidak menulis jodoh kita bersama kekasih kita. Kita tetap tidak akan bersama dia. Fikir positif dan terimalah takdirNya. Kerana tulang rusuk dan pemiliknya takkan pernah bertukar dan nescaya akan bertemu juga pada saatnya. InsyaAllah
 
Kalau tak usaha mana nak jumpa kan..?Betul..Tapi usaha yang macammana..?
"Kalau kita nak dapat yang baik, kita kena pon kena baik jugak"- Ros Oja
Setuju..! Itu pon satu usaha juga kan..mungkin ada pandangan sinis.."Kalau macamtu sampai ke tua la ko..!!Arggggh ada aku kisah..? Apa yang penting. Bila kita rasa kita keseorangan yakinlah Allah sentiasa ada..Pasti perasaan tu lebih tenang. Insyaallah..
is the key.........
Tak payah la nak cari kesempurnaan sangat..Nobody's perfect..! Memang la..Aku pon tak sempurna, sebab aku manusia biasa..


Tiba-tiba ter'emo pulak nih..Hmm..Tak nak fikir sangat la.Hidup perlu diteruskan. Banyak lagi urusan yang belum selesai. Semoga dipermudahlah hari-hari mendatang.Amin Ya Rabb..
 
 
Lastly...Kalaulah.......
 
alkisahnya..biarlah ia menceritakan..
 
 
Wassalam

2 comments:

  1. nape baru npk entri ni?? ermm....
    just nk ckp... lapangkan hati... nikmati kelazatan dalam mendekati Allah... hny insan yg Allah pilih jer tau akn dpt rase ini...dikala itu, tiada apa yg lebih istimewa dn bahagia bila Allah menggenggam hati kite... semua yg rumit akn dirasakan mudah dn indah secara xlangsung, ianya akan menjadi barakah...tiada kerunsingan jodoh, mahupun urusan yg laen :)... hny yg tabah bijak menjadikan yg duka menjadi indah...indahh...dn indah... :D :D :D subahanallah... senyuman dari dalam qalbu :D wassalam :)

    ReplyDelete

What's your thoughts...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Layout by suriraudhah . 2011-2013© All Rights Reserved